Utbildning

IMAG0445

För att få använda Simplexsystemet krävs att man är 18 år fyllda och att man har genomgått en utbildning som Power Tools ombesörjer för, utbildningen innefattar även MSB 2016:3 krav på P2 produkter.  Efter genomförd utbildning erhåller man ett spräckkort och är då godkänd för att arbeta med SIMPLEX® i sten berg och betong.

kitI utbildningen ingår även ett startpaket. I startpaketet ingår följande:

  • Väska med tändapparat
  • Kabel 30 meter
  • 4 st klämmor
  • Täckduk (5×5 m)
  • Laddkäpp
  • Hink
  • Spade

Utbildningen består av två delar, en praktisk och en teoretisk. Den praktiska delen omfattar borrning, laddning och skjutning. Alla säkerhetsaspekter och riskanalyseringar ingår. Den teoretiska delen består av genomgång av aktuella lagar och regler, diskussioner och avslutas med ett teoretiskt test. Som bevis för genomförd utbildning får du ett Spräckkort.

Spräckkortet från Power Tools som är ett kompetensbevis gäller för Power Tools produkter och det system du genomgått utbildning på. Används produkter från andra tillverkare av t.ex. sprängkapslar, dynamit eller andra explosiva varor ansvarar inte Power Tools för konsekvenser, tillbud som kan uppkomma. Det är viktigt att känna till att vid användandet av andra produkter än Power Tools produkter faller ansvarsfrågan gällande kompetens tillbaka på arbetsgivaren och på den leverantör som förmedlat produkterna.

När ni köper startpaketet av Power Tools är utbildningen inkluderad när den genomförs på plats hos Power Tools.

För enbart utbildning vänd er till någon av nedanstående utbildare:

Power Tools AB, Herrljunga
Telefon: 0513 722 82

Power Tools Spräckutrustning i Uppsala AB
Telefon: 070 568 01 20

Power Tools Stockholm AB, Upplands Väsby 
Telefon: 070 720 69 38

Behöver du hjälp?

Kontakta din lokala entreprenadfirma och fråga om Simplex

Eller ring 0513 – 722 82 för rekommendation av entreprenörer i ditt område