Spräckning i utmanande miljöer med Simplex spräckpatroner

Berg- och steinsprekking


Power Tools levererar marknadsledande lösningar för spräckning av berg, sten och betong. Vi jobbar endast med väl utvalda varumärken för säker och effektivt entreprenadarbete!

Berg- och steinsprekking


Power Tools levererar marknadsledande lösningar för spräckning av berg, sten och betong. Vi jobbar endast med väl utvalda varumärken för säker och effektivt entreprenadarbete!

Simplex® Steinsprekkingspatroner

Et verdenspatent med separat tenner.

Over lang tid har Power Tools utviklet en ny serie med elektriske steinsprekkingspatroner. Utviklingen har gått fra patroner med innebygde tennere til en helt ny serie Simplex-patroner til steinsprekking og bergsprekking med separate, kruttbaserte tennere. Vi mener at å frakte og håndtere patronene uten at tennerne er satt i er like selvfølgelig som at man ikke frakter dynamitt med tenneren på plass. Separate tennere gir brukeren større sikkerhet og bedre effekt. I tillegg svarer dette til fremtidige krav innen stein- og bergsprekking. En annen klar fordel med separat tenner er at man kan velge om man vil ha tenner i klasse 2 eller klasse 3. Dette var ikke mulig med vår tidligere patron med integrert tenner.

Simplex stenspräckningspatroner

Utbildningar

Utbildningen består av två delar, en praktisk och en teoretisk. Den praktiska delen omfattar borrning, laddning och skjutning. Alla säkerhetsaspekter och riskanalyser ingår. Den teoretiska delen består av genomgång av aktuella lagar och regler, diskussioner och avslutas med ett teoretiskt test.

Läs mer om utbildningar här →

Spørsmål og svar

Spräckning och sönderdelning av berg och sten är ofta förenat med många frågor. Exempelvis kan man som entreprenör behöva överväga det mest effektiva sättet att sönderdela sten i utmanande miljöer. Även som privatperson kan man dock ha frågor. Till exempel om man ser att grannen spräcker eller spränger berg och sten på tomten. Här har vi samlat de vanligaste frågorna och svaren!

Les mer om spørsmål og svar her →

Bruksområder

Vid anläggning av villatomter eller pooler i villaträdgårdar händer det ofta att man stöter på sten eller berg. Oftast ligger den tänkta byggnaden eller poolen i nära anslutning till fastigheten och även till grannfastigheter. Då Simplex stenspräckningspatroner skapar knappt mätbara vibrationer krävs det oftast, till skillnad från vid sprängning, inga dyra besiktningar av kringliggande fastigheter. En annan fördel med Simplex är att säkerhetsavståndet endast är 30 meter, inga större avspärrningar krävs vid arbete med sten- och bergspräckning.

Läs mer detaljerat om Simplex användningsområden här!

Hydraulisk spräckning

Power Tools har, förutom Simplex, även högkvalitativa produkter för hydraulisk berg- och stenspräckning i sortimentet. Vi ser hydrauliska spräckverktyg som ett starkt tillskott till alla typer av entreprenadarbete. Man vet inte vad som gömmer sig under marken och med hydrauliska spräckare från Hirado eller Kilrox är du väl utrustad att möta de flesta utmaningarna. Att komplettera verktygsparken med spräckverktyg från Hirado eller Kilrox ger dig möjlighet att fort hantera större stenar på egen hand vid de tillfällen där sprängning absolut inte är ett alternativ. Power Tools har även högkvalitativa hydraulaggregat från Hycon. Vi kan erbjuda en helhetslösning som täcker de behov av hydrauliska verktyg som krävs vid arbete med stenspräckning.

Block wrapper

Utvalgte produkter

Power Tools jobbar endast med väl utprövade och testade produkter. Vi vill att du som kund, och användare, ska känna dig trygg i att ditt val av både teknik och produkt är det rätta. Titta på vårat utbud av produkter i shopen. Har du frågor om produkterna finns allt du behöver veta där, annars går det givetvis bra att kontakta oss!

Block wrapper